Forum 365
http://forum365.net/

Η Ελλάδα ξεσηκώνεται! Τρεις μεγάλες ανεξάρτητες διαδηλώσεις!
http://forum365.net/viewtopic.php?f=36&t=95
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  Armodios [ Τετ Μάιος 25, 2011 12:52 am ]
Θέμα δημοσίευσης:  Η Ελλάδα ξεσηκώνεται! Τρεις μεγάλες ανεξάρτητες διαδηλώσεις!

Παράθεση:
Εικόνα

Διαδήλωσεις στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στο Σύνταγμα και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, διοργανώνουν την Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, bloggers και χρήστες του διαδικτύου, ακολουθώντας το παράδειγμα των νέων της Ισπανίας, για να δηλώσουν αυθόρμητα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους κατά της κρίσης χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες, όπως υπογραμμίζουν σε σελίδες που έχουν φτιάξει στο Facebook. Ο τίτλος της σελίδας για τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη είναι «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ», και η διεύθυνσή της http://www.facebook.com/event.php?eid=206334352736094

Ο τίτλος της αντίστοιχης σελίδας για το Σύνταγμα είναι «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ», και για τη διεύθυνσή της πατήστε εδώ: http://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE ... 43?sk=wall
Ο τίτλος της σελίδας για την Πάτρα είναι «Patras Greek Revolution», και η διεύθυνσή της είναι http://www.facebook.com/event.php?eid=211318218901137
Το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ", γράφουν στη σελίδα της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.
«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο», υπογραμμίζουν. «Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.
Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο».
Είναι φανερό ότι οι bloggers που πήραν τη σχετική πρωτοβουλία κάνουν ότι μπορούν αφενός για να διαφυλάξουν το ακομμάτιστο της πρωτοβουλίας τους, για να αποφύγουν κάθε προσπάθεια καπελώματος από κόμματα και οργανώσεις αλλά και για να διατυπώσουν με ειρηνικό αλλά ηχηρό τρόπο την αγανάκτησή τους.

«Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας», επισημαίνουν σε διευκρινιστική δήλωση που δημοσιοποίησαν στην ίδια σελίδα στο Facebook. «Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.
Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα».

Οι διαχειριστές της σελίδας δηλώνουν ότι δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) έφτασαν τους 19.
Την ώρα που γράφτηκε αυτό το θέμα το μήνυμα της αυθόρμητης συγκέντρωσης στον Λευκό Πύργο είχε φτάσει σε 113000 άτομα από τα οποία σύμφωνα με online πληροφόρηση της σελίδας είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν 11400 άτομα, 4137 άτομα είχαν απαντήσει ότι ίσως πάρουν μέρος, 4516 είχαν απαντήσει ότι δεν θα δώσουν το παρών, ενώ 93619 άτομα δεν είχαν απαντήσει ακόμη.
Τα αντίστοιχα νούμερα για την Πάτρα είναι 30000 περίπου άτομα στα οποία στάλθηκε το μήνυμα, 3373 είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν, 1173, ίσως και 1587 όχι.
Στη σελίδα για τη διαδήλωση του Συντάγματος 5327 χρήστες δήλωσαν ότι τους αρέσει.

http://www.eklogika.gr/news/4904

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ! ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!!!!!

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/